5/2/14

Ώρα για κινηματογράφο - Μπελ και Σεμπαστιέν

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου θα πάμε σινεμά. Θα δούμε δυο ταινίες. Οι μικρές τάξεις Α' με Γ΄ θα δουν την ταινία κινουμένων σχεδίων "Ψυχρά και ανάποδα" (Frozen) ενώ οι μεγάλες τάξεις Δ' με Στ' θα δουν την ταινία "Μπελ και Σεμπαστιάν, Δυο Αχώριστοι Φίλοι" (Belle et Sebastien).


Η ταινία "Μπελ και Σεμπαστιάν, Δυο αχώριστοι φίλοι" βασίζεται στην σειρά των βιβλίων της Σεσίλ Ομπρί. Στη δεκαετία του 60 είχε γίνει μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά και τώρα κάμποσα χρόνια μετά μεταφέρεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο. Η ιστορία σημάδεψε την παιδική ηλικία πολλών παιδιών και έχει σαν πρωταγωνιστές ένα αγόρι τον Σεμαπστιάν και μια σκυλίτσα την Μπελ που ζουν στις Άλπεις. Η ιστορία θεωρείται κλασική στην Γαλλία αλλά και στην Αγγλία, που συνήθως... αντιστέκεται στην Γαλλική κουλτούρα. 


Η ιστορία: Στις γαλλικές Άλπεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ορφανό εξάχρονο αγόρι που ζει με τον παππού του γίνεται φίλος με έναν αδέσποτο μεγαλόσωμο σκύλο, τον οποίο οι χωρικοί θεωρούν υπεύθυνο για τα πρόβατα που βρίσκουν σκοτωμένα...
Είναι ένα  παιδικο-εφηβικό «ρεαλιστικό παραμύθι» που περνάει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την ζωή και τον άνθρωπο. 
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο πρωτοεμφανιζόμενος Félix Bossuet (Φελίξ Μποσουέ) στον ρόλο του Σεμπάστιαν και ο Tcheky Karyo (Τσέκι Καριό) (“The Patriot”) στον ρόλο του παππού του. Ο πρωταγωνιστής της πρωτότυπης σειράς του 1965 και γιος της συγγραφέως Mehdi El Glaoui εμφανίζεται επίσης στην ταινία στον -μικρό- ρόλο του Andre.

Οι πρωταγωνιστές της παλιάς γαλλικής σειράς

Το Σκωτσέζικο γκρουπ της ανεξάρτητης βρετανικής σκηνής Belle and Sebastian, έχει πάρει το όνομα του από την παλιά γαλλική σειρά. Ένα τραγούδι τους (Dog on wheels) μπορεί να ακουστεί στον παρακάτω σύνδεσμο από το youtube:

Πληροφορίες για την ταινία
:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου