3/2/14

Σύμβουλοι... 3



Το Σχολείο μας συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάιδων που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων.
Εκπρόσωποι του Σχολείου μας στο Συμβούλιο Παίδων Δήμου Πατρέων για φέτος είναι οι : Δήμητρα Δημητροπούλου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Σακελλαρίου και Κωστής Φάκος.   
 
Αντιγράφουμε από την εφημερίδα 'Πελοπόννησος" στις 16/1/2014:


"Πάτρα: Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Πατρέων

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων. Συνολικά 66 μαθητές -δημοτικοί σύμβουλοι Στ' τάξης- και 19 εκπαιδευτικοί από 12 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πατρέων συμμετείχαν στη συνεδρίαση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές, οι οποίοι μετά από την εκλογική διαδικασία που προηγήθηκε στα σχολεία τους, επιλέχθηκαν από τους συμμαθητές τους προκειμένου να τους εκπροσωπήσουν. Οι μαθητές - εκπρόσωποι, με τη βοήθεια των δασκάλων τους και των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρέα Φίλια, τις προτάσεις των συμμαθητών τους για τις δράσεις που επιθυμούν να αναλάβουν σε συνεργασία με τον Δήμο προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στον χώρο του σχολείου. Φέτος στον θεσμό συμμετέχουν 325 μαθητές της ΣΤ' τάξης των παρακάτω Δημοτικών Σχολείων: 9ο , 12ο,15ο, 17ο, 36ο, 45ο, 49ο, 50ο, 62ο, 65ο, 1ο Οβρυάς, 2ο Παραλίας.
Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μια πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρέων και υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας."







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου