7/4/12

Δευτέρα 2 Απριλίου

Την περιμέναμε, προετοιμαζόμαστε από πριν, τελικά ήρθε η Δευτέρα 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ξεκινήσαμε από νωρίς. Λίγο μετά που χτύπησε το κουδούνι, μας επισκέφτηκαν δυο συγγραφείς να μας μιλήσουν για το βιβλίο. Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες. Στην μια ομάδα οι μικρές τάξεις (Α', Β', Γ') και μας μίλησε η Άννα Δενδρινού (συγγραφέας μεταξύ άλλων του βιβλίου "Μια ευθεία κι ένα 0") 


ενώ στις μεγάλες τάξεις (Δ', Ε', Στ') μίλησε η Παναγιώτα Σμυρλή (συγγραφέας μεταξύ άλλων του βιβλίου "Ο γάτος με το ψάθινο καπέλο").

Και οι δυο ομάδες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον σε όσα είχαν να πουν οι συγγραφείς. Αφοσιωμένοι, άκουσαν, ρώτησαν, ενθουσιάστηκαν, χειροκρότησαν και οι μικρότεροι έπαιξαν και λίγο...
Πέρασε το πρώτο δίωρο χωρίς να το καταλάβουμε...

Μετά το διάλειμμα, ήρθε η ώρα των εγκαινίων της βιβλιοθήκης. Μαζευτήκαμε όλοι και ακούσαμε λίγα λόγια για το βιβλίο και στη συνέχεια η δασκάλα των Γαλλικών μας διάβασε ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο που υπάρχει και στη δανειστική μας βιβλιοθήκη, το "Ένα παιδί μετράει τα άστρα" του Μενέλαου Λουντέμη. 

Το απόσπασμα μιλούσε για την δίψα που είχε ο κεντρικός ήρωας, Μέλιος, να μάθει 'γράμματα' για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και πόσο τον βοήθησε ένας δάσκαλος και ειδικά για την αγάπη του για τα βιβλία.

Διαλέξαμε με κλήρο ένα μαθητή της Ε' τάξης μια και φέτος ασχολείται με τη 'Φιλαναγνωσία' εκπονώντας ένα Πολιτιστικό πρόγραμμα, με τίτλο: "Με ένα βιβλίο περνάει όμορφα ο χρόνος'. Ο κλήρος έπεσε στη Νικολέτα, η οποία έκοψε την κόκκινη κορδέλα και όλοι σχεδόν οι μαθητές μπήκαν στην αίθουσα. 

Αργότερα ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη από τους δασκάλους τους και δανείστηκαν βιβλία, που το μεσημέρι με πολύ χαρά έδειχναν στους γονείς που ήρθαν να τους παραλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου